Kihelkonna PK võimutses korvpallis (1)

Kihelkonna PK võimutses korvpallis

 

Maakonna poiste B-vanuseklassi korvpalli meistrivõistlustel näitas ülevõimu viimastel aastatel vabariigi parim korvpalli mängiv maa-põhikool, purustades finaalis SÜG-i
meeskonna tulemusega 56:15, kusjuures teisel poolajal viskasid kaotajad vaid 6 punkti. Kihelkonna võitis meistritiitli ka 2006. aastal.

Ainult kuue kooli osavõtul toimunud turniiril saavutas esikoha Kihelkonna põhikooli võistkond, saades kõikide vastaste üle suureskoorilised võidud. Alagrupimängude tulemusena kohtusid poolfinaalides SÜG ja Kaali PK ning Kihelkonna PK ja Kuressaare Vanalinna kool. 5.-6.koha saatuse lahendasid KG ja Valjala põhikool. Mängust väljus võitjana KG esindus. Poolfinaalide võitjatena suundusid finaali Kihelkonna Põhikool ja SÜG ning 3.–4. koha peale mängisid Kaali PK ja KVK.

Kaali ja KVK mäng kulges punkt-punktilt. Kui mängida jäi 10 sekundit, oli 3-punktilises kaotusseisus oleval Kaalil veel rünnakuvõimalus, kuid kahte viskesooritust tabada ei suudetud ja seega tuli napp mänguvõit ja ühtlasi ka 3. koht Vanalinna koolile.

Finaalis kohtunud Kihelkonna ja SÜG-i mängu jätkus põnevust vaid esimesteks minutiteks, sealtmaalt algas Kihelkonna soolo. Poolaeg võideti 27:9, kolmandal veerandajal lasti vastastel visata 2 punkti ja kogu mäng lõppes tiitlikaitsja võiduga 56:15. Kaotajate treeneri Enn Laanemäe sõnul pole lahti midagi: „ Meil puudub selle võistkonnaga mängukogemus, Kihelkonna on koos mänginud juba aastaid.”

Võitjate parimaks tunnistati Tarvi Rohulaid. Võistkonnas mängisid veel Mart Kolk, Kalev Nõmm, Karl Lonks, Ivari Tall, Kaarel Nõmm, Janari Toomson, Rando Hiiuväin. Treener oli Monika Kallas.

Print Friendly, PDF & Email