Riik tellib Muhumaale ja Hiiumaale rohkem parvlaevareise

Riik tellib Muhumaale ja Hiiumaale rohkem parvlaevareise

 

Alanud aastal tellib riik parvlaevareise mandrilt Hiiumaale ja Muhumaale viimastest aastatest rohkem.

Majandus- ja kommunikatsiooniministri ning vedaja OÜ Väinamere Liinid vahel aasta lõpus sõlmitud lepingu järgi tellib riik tänavu Rohuküla-Heltermaa liinil 4817 reisi ning Kuivastu-Virtsu liinil 11000 reisi. See teeb vastavalt 437 ja 1256 reisi ehk kümnendiku jagu rohkem kui viimastel aastatel.

„Riigi tellimus suureneb võrreldes varasemate aastatega hüppeliselt,” lausus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi lennundus- ja merendusosakonna peaspetsialist Martin Rakov. Tema sõnul on maavalitsustel kahtlemata soov tagada veel tihedam ühendus, kuid kokkulepitu on kompromiss soovide ja riigi majanduslike võimaluste vahel.
Enim lisandub reise suvehooajal, mil järjekorrad kipuvad kõige kergemini tekkima. Kui kõik soovijad ikkagi korralistele reisidele ei peaks mahtuma, teevad laevad lisareise.

Riik tellib Väinamere Liinidelt tänavu umbes 130 miljoni krooni eest kokku üle 17000 reisi Rohuküla-Heltermaa, Kuivastu-Virtsu ning Saaremaa ja Hiiumaa vahelisel Sõru-Triigi liinil. Täpne summa sõltub vedaja piletitulust ning tehtud reiside arvust.

Sõru-Triigi liinil tellib riik järgmisel aastal 1318 reisi. See on vähem kui varasematel aastatel, sest talveks, kui sellel liinil ei ole nõudlus eriti suur, on ette nähtud hõredam sõidugraafik.

Print Friendly, PDF & Email