Mõttekeerukesi Kuressaare jazzielust

Mõttekeerukesi Kuressaare jazzielust

 

Jazz del Mar – juba nimi kõlab nii kaunilt ja kutsuvalt. Tegemist on meie saarel sellest sügisest alustanud projektiga, mis juba esimesel üritusel tõi kohale terve lavatäie muusikahuvilisi või lihtsalt uudishimulikke. Uudistamas käisin minagi.

28. septembril andis võimaluse nautida head muusikat Raivo Tafenau kvartett, avades tee fantaasiarikkasse maailma, mida jazzmuusika meile pakub. Kusjuures, väga õige valik oli kutsuda seda kauni nimega üritust avama just selline koosseis, sest mina jäin igatahes suure huviga ootama järgmist kokkutulekut.

Tegemist on ju ikkagi ülivägevate muusikutega. Positiivselt võib ära märkida ka lavakujunduse ja selle sumeda õhkkonna, mida on suudetud luua igal Jazz del Mar-i klubiüritusel. Minu arvates on üsna oluline ruum ja koht, kus kontsert toimub, sest mida kodusem keskkond, seda meeldivam on muusikat nautida.

On ka mõeldud inimestele, kel võib keset mõnda muusikapala janu tulla: nii on avatud hubane baar, kus töötavad meeldivad teenindajad. Tore, et muusika on ühendatud kunstiga ja mõni kontsert jäädvustatakse kunstnikukäega huvitava kunstiteosena, nii näiteks maalis esimese kontserdi pildile üles Ants Vares. Elamusi saab nagu kaks ühes: tuled muusikaürituselt ja ühtlasi oleks nagu käinud ka kunstinäitusel.

Kauaoodatud november tõi endaga kaasa nii kodu- kui ka välismaiseid esinejaid. Kõigepealt šeff bänd nimega Cosmoskva, mida mina küll kahjuks kuulama ei jõudnud, küll aga sain ma ülihea kontserdielamuse 30. novembril, mil esinesid Erki Pärnoja ning The Svensson Brothers. Tollelt kontserdilt jäi mul kauaks kõrvu kumisema üks eriline lugu faasanist, mille Erki oli ise kirjutanud. Üldse oli tegemist väga omanäoliste ja eriliste muusikutega.

Aasta viimane meeliköitev elamus tuli RinneRadiolt, kes tundus mind hetkeks viivat lausa mõnda teise dimensiooni. Lisaksin, et küll on hea, et meil on siin Kuressaares Villu Veski, kes toob kohale võrratult häid muusikuid ja minu jaoks just nii õigel ajal, kui minust on saanud väike jazzihuviline.

Nõnda siis kutsuksin veel rohkem noori selle vahva klubi korraldatud kontsertidele, mis on ühelt poolt harivad neile, kes soovivad oma tulevikku muusikaga ühendada, ning teisalt lihtsalt tore võimalus veeta mõni mõnus õhtu koos meeldivate ja heade inimestega. Kena kõik!

Print Friendly, PDF & Email