Tarbimisühiskond: looja või hävitaja? (1)

Tarbimisühiskond: looja või hävitaja?

 

On olemas vähemalt kahte liiki mänge. Ühtesid võib nimetada piiratud, teisi piiramatuteks mängudeks. Piiratud mängu mängitakse eesmärgiga võita, piiramatut mängu eesmärgiga mängu jätkata. Kui piiratud mäng võidetakse kellegi poolt, siis sellele peab järgnema määratud lõpp. See lõpeb, kui keegi on võitnud. Piiratud mängu reeglid on muutumatud; piiramatu mängu reeglid peavad muutuma. Piiratud mängijad mängivad piiride sees; piiramatud mängijad mängivad piiridega. Piiratud mängija mängib, et olla võimukas; piiramatu mängija mängib jõuga. Piiratud mängija tarbib aega; piiramatu mängija tekitab aega. Piiratud mängija püüdleb igavese elu poole; piiramatu mängija püüdleb igavese taassünni poole.
James P. Carse

Elu on mäng ja võimalus. Olles tarbijaühiskonnas konsumendid, oleme me ühtlasi ka mängijad. Valik on meie, kas oleme selles mängus võitjad või kaotajad, loojad või hävitajad, piiratud või piiramatud mängijad.
Loe edasi tänasest lehest

Print Friendly, PDF & Email